Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bakłaża
1 szt -
szynka szwarcwaldzka
4 plastry -
ser gouda
4 plastry -
Zioła prowansalskie suszone Prymat
-
sól, pieprz
-
olej do smażenia
-
papryka
1 (bez skórki)
Sposób przygotowania
Każdy plaster posypać odrobiną ziół prowansalskich i pieprzem.
Na plasterku bakłażana układamy, szynkę szwarcwaldzką, ser i kawałek czerwonej papryki bez skórki.
Całość przykrywamy plastrem bakłażana, panierujemy w mące, jajku i tartej bułce i smażymy z obu stron na oleju. Można podać z sosem, ketchupem, bez sosu jest również bardzo smaczny.
Komentarze (9)
Nie masz konta? Zarejestruj się