Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wynalazki kuchenne czyli bakłażan z dodatkami.

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłaża 1 szt
szynka szwarcwaldzka 4 plastry
ser gouda 4 plastry
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól, pieprz
olej do smażenia
papryka 1 (bez skórki)

Przepis i sposób przygotowania na: Wynalazki kuchenne czyli bakłażan z dodatkami.

Bakłażana pokroić wzdłuż na 8 plasterków, które należy wymoczyć przez 1/2 godziny w osolonej wodzie. Wyjąć z wody, osuszyć na papierowym ręczniku.
Każdy plaster posypać odrobiną ziół prowansalskich i pieprzem.
Na plasterku bakłażana układamy, szynkę szwarcwaldzką, ser i kawałek czerwonej papryki bez skórki.
Całość przykrywamy plastrem bakłażana, panierujemy w mące, jajku i tartej bułce i smażymy z obu stron na oleju. Można podać z sosem, ketchupem, bez sosu jest również bardzo smaczny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

nutellla 28.09.2013 12:33
mam na nie ochotę
2milutka 28.09.2013 11:30
smakowicie...:)
IwonaDD 28.09.2013 10:44
prosto i smacznie - to lubię :)
Ola1984 28.09.2013 10:34
Fajna nazwa ;) Bardzo apetyczne danie.
lara 28.09.2013 09:33
bardzo ciekawa propozycja
aisza1 28.09.2013 09:04
przepis rewelacyjny
sylwia_mc 28.09.2013 08:46
podoba mi się bardzo Twój przepis, brzmi apetycznie
Agnieszka-87-25 28.09.2013 08:16
pyszne to jest
Izabela9 28.09.2013 06:38
Super danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak