Wynalazki kuchenne czyli bakłażan z dodatkami.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłaża

    1 szt
  • szynka szwarcwaldzka

    4 plastry
  • ser gouda

    4 plastry
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

  • papryka

    1 (bez skórki)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana pokroić wzdłuż na 8 plasterków, które należy wymoczyć przez 1/2 godziny w osolonej wodzie. Wyjąć z wody, osuszyć na papierowym ręczniku.
Każdy plaster posypać odrobiną ziół prowansalskich i pieprzem.
Na plasterku bakłażana układamy, szynkę szwarcwaldzką, ser i kawałek czerwonej papryki bez skórki.
Całość przykrywamy plastrem bakłażana, panierujemy w mące, jajku i tartej bułce i smażymy z obu stron na oleju. Można podać z sosem, ketchupem, bez sosu jest również bardzo smaczny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
nutellla 28.09.2013 12:33
mam na nie ochotę
2milutka 28.09.2013 11:30
smakowicie...:)
IwonaDD 28.09.2013 10:44
prosto i smacznie - to lubię :)
Ola1984 28.09.2013 10:34
Fajna nazwa ;) Bardzo apetyczne danie.
lara 28.09.2013 09:33
bardzo ciekawa propozycja
aisza1 28.09.2013 09:04
przepis rewelacyjny
sylwia_mc 28.09.2013 08:46
podoba mi się bardzo Twój przepis, brzmi apetycznie
Agnieszka-87-25 28.09.2013 08:16
pyszne to jest
Izabela9 28.09.2013 06:38
Super danie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat