Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wymieszany tatar z kaparami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 1/2 kg
kapary 1/2 słoik
cebula biała 1 sztuka
ogórek kiszony 3 sztuka
jajko 1 sztuka
oliwa 3 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wymieszany tatar z kaparami

Wołowinę mielimy w maszynce do mięsa. Następnie umieszczamy ją w dużej misce. Dodajemy do niej drobno posiekana kapary i ogórki kiszone pokrojone w małą kostkę. Następnie dokładamy drobno posiekaną cebulę i wbijamy świeże jajko w całości.
Tak przygotowane składniki doprawiamy solą i pieprzem, a następnie zalewamy oliwą z oliwek. Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 23.01.2015 12:09
ależ ja lubię tatarka :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak