Wykwintne żeberka z miodem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • sok pomarańczowy

    3/4 szklanki
  • miód

    2 łyżki
  • oliwa

    6 łyżek
  • czosnek

    3 ząbki
  • cynamon Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • przyprawa do żeberek

    1 szt
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć, osączyć, podzielić na porcje i ułożyć w miseczce. Z podanych składników przygotować marynatę i zalać nią żeberka. Odstawić w zimne miejsce na 12 godz.. Następnie przełożyć do brytfanny, polać marynatą i piec około 40-60 min. w temperaturze 180˚ C. Podczas pieczenia polewać kilkakrotnie sosem, który się wytworzył podczas pieczenia. Zamarynowane żeberka można upiec również na grillu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edyta21 13.01.2012 16:26
super
edyta21 13.01.2012 16:26
super
marcia71 03.06.2011 11:23
mniam
artur7 18.05.2011 07:28
apetyczne
Magdalena80 13.05.2011 23:09
pyszności
Tika4444 11.05.2011 08:59
z pewnością smaczny
agnieszka214 05.05.2011 06:54
apetyczne
novita26 12.04.2011 07:45
mniam
nikusonka 24.02.2011 23:48
mam ochotę na takie:)
marcia71 12.02.2011 22:07
uwielbiam żeberka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat