Wykwintne danie z kwaszonej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • smalec

    6 dag
  • goździk Prymat

    1 szt
  • cukier

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • owoc jałowca

    kilka szt. rozgniecionych
  • liść laurowy

    1 szt
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • pieprz czarny ziarnisty

    0,25 łyżeczki
  • wino białe wytrawne

    2 szklanki
  • winogrona zielone

    30 (bez pestek)
  • kapusta kwaszona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę pokroić. Smalec roztopić, dodać kapustę, jałowiec, goździki, liść laurowy oraz pieprz. Dusić chwilę, wlać wino i na małym ogniu, pod przykryciem gotować 1:15 min. Po godzinie dodać winogrona. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Podawać do wykwintnych mięs.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 17.04.2015 07:25
odważne połączenie
jasiek 13.09.2011 13:19
świetny aromat dzięki gożdzikom
kriso 06.05.2011 09:18
super przepis
novita26 24.04.2011 08:21
super
AgaS10 11.02.2011 21:03
fajne:)
Gonia555 09.02.2011 18:00
Ale pyszne
szajba2 01.01.2011 15:06
zaraz tam wykwintne
Kasia77 05.12.2010 17:21
może być dobre
Myszka75 24.11.2010 11:08
kapusta trochę inaczej:)
noculos 13.07.2010 10:15
Oryginalny sposób na kwaszoną kapustę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat