Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wstążki z tuńczykiem i porem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 1 sztuka
makaron grube wstążki 250 gram
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
masło 1/2 kostki
koperek 2 łyzki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wstążki z tuńczykiem i porem

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na głebokiej patelni roztapiamy masło i wrzucamy por pokrojony w krążki, solimy i podsmażamy aż zmięknie, dodajemy tuńczyka razem z zalewą. Podsmażamy ok 10 min, wrzucamy ugotowany makaron. Przyprawiamy solą i pieprzem, doprawiamy ziolami prowansalskimi i dodajemy koperek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 19.02.2014 08:35
apetyczne danie
Patriszja
Patriszja 19.02.2014 07:22
Uuuum pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak