Wstążki z gremolatą

Wstążki z gremolatą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tagliatelle szpinakowe

    4 gniazdka
  • ząbek czosnku

    1
  • starta skórka z pomarańczy

    1 łyżeczka
  • sól, pieprz, cukier, majeranek, czosnek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- Makaron gotujemy al dente.
- Natkę pietruszki, obrany ząbek czosnku i skórkę z pomarańczy bardzo drobno siekamy.
- Makaron mieszamy z oliwą z oliwek extra vergine i dodajemy gremolatę. Doprawiamy pieprzem i solą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aranka 07.01.2011 18:15
ciekawe
accee 11.11.2010 20:01
Bardzo piekne zdjecia!!!!!
Grażyna13 22.09.2010 10:50
Pyszna wersja makaronu !
etka 20.09.2010 22:38
wow, jakie proste, a pewnie pyszne!
kakiaa 18.07.2010 10:47
Fajne połączenie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat