Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wschodnia zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 l
wołowina 500 g
seler 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
cebula 1 szt
natka pietruszki do smaku
mąka do smaku
sól do smaku
borowiki 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wschodnia zupa

Wołowinę pokroić w małą kostkę i gotować ok godz. w bulionie. Grzyby pokrojone w małą kostkę namoczyć w odrobinie wodzie. Warzywa pokroić w kostkę i podsmażyć z grzybami na maśle. Wszystko połączyć ze sobą - tj. bulion, grzyby podsmażone z warzywami oraz wodę, w której namoczone były grzyby. Gotować z liściem laurowym ok kwadrans. Zupę zaprawić mąką, doprawić solą i pieprzem. Podawać z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 01.02.2014 10:04
ciekawa ta zupka
ben-ka 19.01.2014 10:33
To musi być bardzo smaczna zupa!
Krystyna32 06.11.2013 14:14
fajna zupka
caralajna 15.06.2013 07:31
dobra zupa
olkaaa 18.11.2012 10:18
bardzo fajna
Katarzyna59 16.08.2012 21:07
pyszna
Seba 15.07.2012 10:46
super
Kate131 13.06.2012 08:32
fajna
[email protected] 15.04.2012 09:51
wspaniała
gacopierz23 05.02.2012 14:26
syta zupa
Iwona45 25.05.2011 09:13
fajna zupka;]
anemon 05.05.2011 07:55
Bardzo smaczna zupa, chyba można ją potraktować jako danie jednogarnkowe i wystarczające, aby nakarmić nawet największego głodomora.
basia70 06.04.2011 15:49
ciekawy przepis
Agnieszka/picola 07.03.2011 18:04
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak