Wrapy z szynką parmeńską, orzechami i rukolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki do tortilli

    4 szt
  • rukola

  • szynka parmeńska

    100 g
  • serek śmietankowy

    150 g
  • orzechy włoskie

    1 szklanka
  • Cebulka smażona Prymat

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.

Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą zna serku kanapkowym razem z prażoną cebulką. Następnie układamy plasterki szynki parmeńskiej i całość posypujemy świeżą ukolą. Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ania2610 20.04.2016 15:55
pycha - narobiłam sobie smaku!
VioletoweKucharzenie 20.04.2016 11:59
smacznie i zdrowo:-)
Damiano 20.04.2016 10:22
bardzo dobre
Futka 20.04.2016 09:52
Wspaniałe i bardzo smakowite wrapy :D
IKrakowianka 20.04.2016 08:51
pysznie tutaj
2milutka 20.04.2016 08:31
Pysznie zakręcone
Wafelek2601 19.04.2016 23:06
Dla mnie super
anka1988 19.04.2016 21:43
pyszna przekąska
MAR3STA 19.04.2016 21:41
bardzo smakowite
wwwiolka 19.04.2016 21:39
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat