Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wrapy z szynką parmeńską, orzechami i rukolą

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placki do tortilli 4 szt
rukola
szynka parmeńska 100 g
serek śmietankowy 150 g
orzechy włoskie 1 szklanka
Cebulka smażona Prymat 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Wrapy z szynką parmeńską, orzechami i rukolą

Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.

Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy. Rozsypujemy równą warstwą zna serku kanapkowym razem z prażoną cebulką. Następnie układamy plasterki szynki parmeńskiej i całość posypujemy świeżą ukolą. Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 20.04.2016 15:55
pycha - narobiłam sobie smaku!
VioletoweKucharzenie 20.04.2016 11:59
smacznie i zdrowo:-)
Damiano
Damiano 20.04.2016 10:22
bardzo dobre
Futka 20.04.2016 09:52
Wspaniałe i bardzo smakowite wrapy :D
IKrakowianka 20.04.2016 08:51
pysznie tutaj
2milutka 20.04.2016 08:31
Pysznie zakręcone
Wafelek2601 19.04.2016 23:06
Dla mnie super
anka1988 19.04.2016 21:43
pyszna przekąska
MAR3STA 19.04.2016 21:41
bardzo smakowite
wwwiolka 19.04.2016 21:39
Bardzo fajny przepis.
bertpvd 19.04.2016 21:23
pyszne, uwielbiam :)
Marta1986 19.04.2016 21:13
pysznosci mniam
Urszula Świeca 19.04.2016 20:44
Pomysłowe danie.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak