Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wrapy z serem camembert, warzywami i sosem jogurtowo- czosnkowym

5.0
(29)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Domowe wrapy z warzywami w sosie jogurtowo-czosnkowym to może być pyszna przekąska na lunch lub kolację. W placek pszenny zawinięty jest aksamitny ser camembert, chrupiące ogóreczki, oliwki i świeże pomidory. Oto przepis na szybkie i proste jedzenie.

Składniki:

tortilla pszenna 2 sztuki
mix sałat 1 garść
oliwki czarne Smak 2 łyżki
ogóreczki konserwowe 8 sztuk
pomidor malinowy 2 sztuki
ogórek 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
ser camembert 1 sztuka
jogurt naturalny 250 mililitrów

Do smaku:

Sól morska jodowana Prymat w młynku
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Wrapy z serem camembert, warzywami i sosem jogurtowo- czosnkowym

Wszystkie warzywa myjemy. Pomidory kroimy w ćwiartki, świeże ogórki w kosteczkę, ser camembert w małe trójkąty.

Do miski wsypujemy mix sałat, pokrojone pomidory i ogórki, pół słoiczka oliwek. Wszystko mieszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do jogurtu, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

Tortille podgrzewamy na patelni po 1 min z każdej strony. Smarujemy sosem czosnkowym, kładziemy sałatkę, ser camemebert i zawijamy.

Wrapy podajemy z ogórkami konserwowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak