Wrapy z serem camembert, warzywami i sosem jogurtowo- czosnkowym

Wrapy z serem camembert, warzywami i sosem jogurtowo- czosnkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Domowe wrapy z warzywami w sosie jogurtowo-czosnkowym to może być pyszna przekąska na lunch lub kolację. W placek pszenny zawinięty jest aksamitny ser camembert, chrupiące ogóreczki, oliwki i świeże pomidory. Oto przepis na szybkie i proste jedzenie.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla pszenna

    2 sztuki
  • mix sałat

    1 garść
  • oliwki czarne Smak

    2 łyżki
  • ogóreczki konserwowe

    8 sztuk
  • pomidor malinowy

    2 sztuki
  • ogórek

    1 sztuka
  • czosnek

    1 ząbek
  • ser camembert

    1 sztuka
  • jogurt naturalny

    250 mililitrów

Do smaku:

  • sól morska - MŁYNEK Prymat

  • Pieprz czarny- MŁYNEK

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa myjemy. Pomidory kroimy w ćwiartki, świeże ogórki w kosteczkę, ser camembert w małe trójkąty.

Do miski wsypujemy mix sałat, pokrojone pomidory i ogórki, pół słoiczka oliwek. Wszystko mieszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do jogurtu, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

Tortille podgrzewamy na patelni po 1 min z każdej strony. Smarujemy sosem czosnkowym, kładziemy sałatkę, ser camemebert i zawijamy.

Wrapy podajemy z ogórkami konserwowymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat