Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wrapy z naleśników

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kilka naleśników
szynka
szpinak świeży kilka liści
Serek philadelphia
orzechy włoskie
ocet balsamiczny

Przepis i sposób przygotowania na: Wrapy z naleśników

Kroki postępowania

1
Naleśniki smażymy bez słodkich dodatków. Najlepiej usmażyć zwykłe naleśniki na mleku, jajku i mące. Smażyć na maśle.
Krok 1 - Wrapy z naleśników foto
2
Następnie smarujemy go serkiem Philadelpia (ew. inny np. Twój smak- Piątnica).Liście szpinaku bardzo dokładnie myjemy aby nie było ziarnem piasku. Odcinamy zbędne twardsze łodyżki. Kładziemy na serku. Szynkę bardzo cienko krojoną kładziemy na szpinaku.
Krok 2 - Wrapy z naleśników foto
3
Orzechy siekamy na kawałki. Posypujemy nimi naleśnik. Polewamy odrobiną octu balsamicznego. Zawijamy i przecinamy na 2 części.
Krok 3 - Wrapy z naleśników foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 23.08.2015 12:00
wygląda bardzo fajnie
meg1984 03.06.2013 15:56
fajny pomysł z tymi naleśnikami
msmors 03.06.2013 14:06
ciekawe danie
Juleczka20 03.06.2013 12:47
uwielbiam takie jedzonko
marta1221 03.06.2013 12:16
ciekawy pomysł :)
bogusia19 03.06.2013 12:08
muszą być pyszne
dodi 03.06.2013 11:54
mniam, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak