Wrapy z łososiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    100 g
  • awokado

    1 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • placki do tortilli

    4 szt
  • rukola

    2 garści
  • oregano

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony

    1/2 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • sól czosnkowa

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wrapy z łososiem foto
Przygotować wszystkie składniki. Łososia wyjąć z opakowania i pokroić .
Krok 2 - Wrapy z łososiem foto
Przygotować placki tortilli i ułożyć na połowie placka łososia pokrojonego w mniejsze kawałki.
Krok 3 - Wrapy z łososiem foto
Dodać pokrojoną i pozbawioną pestek w paski paprykę czerwoną , umytą i osuszoną rukolę.
Krok 4 - Wrapy z łososiem foto
Cebulę czerwoną obrać i pokroić w piórka wcześniej nasolić aby zmiękła.
Awokado obrać ze skórki ,pokroić na półplasterki i ułożyć na placku, skropić sokiem z cytryny. Przyprawić pieprzem ,oregano i solą czosnkową .
Krok 5 - Wrapy z łososiem foto
Zawijać w rulony i co 3 cm wbić wykałaczkę , ostrym nożem pokroić na porcje.
Krok 6 - Wrapy z łososiem foto
Podawać jako przekąskę ,przystawkę na zimno.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula666 28.02.2016 15:29
Ta też bardzo smaczna ;)
wwwiolka 27.02.2016 20:54
Bardzo fajny przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat