Wrapy z kurczakiem i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • placki do tortilli

    4 szt
  • piersi z kurczaka

    1 podwójna
  • mix sałat

    1 op
  • pomidory

    2 szt
  • ogórek zielony

    1/2 szt
  • ser żółty

    5 plastry
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

  • olej

  • przyprawa do kurczaka

  • przyprawa do gyrosa

Sos

  • miód prawdziwy

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • ketchup

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 Piersi z kurczaka przekroić wzdłuż na poł, a następnie na dłuższe paski. Jajka rozmieszać z przyprawą do kurczaka lub gyros. Mięso maczać w masie jajecznej, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rumiano w głębokim tłuszczu. Panierka powinna być chrupiąca.
2 Przygotować sos miodowo-musztardowy. Miód połączyć z musztardą i majonezem. Mieszać do uzyskania jednolitej masy. Warzywa pokroić w plasterki a ser w paski.
3 Tortille podgrzać w mikrofali- 30 sekund. Na gorący placek nałożyć przez środek sos miodowo-musztardowy i ketchup. Następnie dodać garść miksu sałat, dwa plasterki pomidora, dwa plasterki ogórka i 2-3 paski żółtego sera. Po napełnieniu wrapa zwijamy go. Ja zaginam dół tortilli a następnie zaczynam zwijać od lewego boku do środka. Zwiniętego wrapa owijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. I zabieramy się analogicznie za zwijanie kolejnych wrapów.
Jolcia_90
Wrapy w piekarniku trzymamy przez chwilę, tylko po to, aby zapobiec ich wystygnięciu nim zwiniemy je wszystkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat