Wrapy z kurczakiem i warzywami

Wrapy z kurczakiem i warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • placki do tortilli

    4 szt
  • piersi z kurczaka

    1 podwójna
  • mix sałat

    1 op
  • pomidory

    2 szt
  • ogórek zielony

    1/2 szt
  • ser żółty

    5 plastry
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • olej

  • Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat

  • przyprawa do gyrosa

Sos

  • miód prawdziwy

    1 łyżka
  • majonez

    1 łyżka
  • ketchup

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wrapy z kurczakiem i warzywami

1 Piersi z kurczaka przekroić wzdłuż na poł, a następnie na dłuższe paski. Jajka rozmieszać z przyprawą do kurczaka lub gyros. Mięso maczać w masie jajecznej, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rumiano w głębokim tłuszczu. Panierka powinna być chrupiąca.
2 Przygotować sos miodowo-musztardowy. Miód połączyć z musztardą i majonezem. Mieszać do uzyskania jednolitej masy. Warzywa pokroić w plasterki a ser w paski.
3 Tortille podgrzać w mikrofali- 30 sekund. Na gorący placek nałożyć przez środek sos miodowo-musztardowy i ketchup. Następnie dodać garść miksu sałat, dwa plasterki pomidora, dwa plasterki ogórka i 2-3 paski żółtego sera. Po napełnieniu wrapa zwijamy go. Ja zaginam dół tortilli a następnie zaczynam zwijać od lewego boku do środka. Zwiniętego wrapa owijamy w folię aluminiową i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. I zabieramy się analogicznie za zwijanie kolejnych wrapów.
Jolcia_90
Wrapy w piekarniku trzymamy przez chwilę, tylko po to, aby zapobiec ich wystygnięciu nim zwiniemy je wszystkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat