Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WRAPY Z KURCZAKIEM I PASTĄ Z CIECIERZYCY

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

tortilla razowa 2 placki
rukola 2 garście
udka z kurczaka 2, wcześniej ugotowane
papryka czerwona kawałek

Pasta

cieciorka konserwowa 150 g
pomidory suszone Smak 2 szt. +łyżka oleju z nich
woda łyżka
sok z cytryny łyżka
sól i pieprz
sezam łyżeczka

Marynata do mięsa

olej 1/2 łyżki z dodatkiem bazylii
sól i pieprz
bazylia

Przepis i sposób przygotowania na: WRAPY Z KURCZAKIEM I PASTĄ Z CIECIERZYCY

Mięso obieram ze skóry, kroję na mniejsze kawałki, łączę z olejem, doprawiam do smaku.
Ciecierzycę miksuję na gładką pastę z pozostałymi składnikami, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Na plackach tortilli rozsmarowuję pastę, układam rukolę i kurczaka oraz posiekane papryki.
Tortillę zwijam ściśle w rulon, kroję w mniejsze kawałki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak