Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki podstawowe
-
tortilla razowa
2 placki -
rukola
2 garście -
udka z kurczaka
2, wcześniej ugotowane -
papryka czerwona
kawałek
Pasta
-
cieciorka konserwowa
150 g -
pomidory suszone Smak
2 szt. +łyżka oleju z nich -
woda
łyżka -
sok z cytryny
łyżka -
sól i pieprz
-
sezam
łyżeczka
Marynata do mięsa
-
olej
1/2 łyżki z dodatkiem bazylii -
sól i pieprz
-
bazylia
Sposób przygotowania
Ciecierzycę miksuję na gładką pastę z pozostałymi składnikami, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Na plackach tortilli rozsmarowuję pastę, układam rukolę i kurczaka oraz posiekane papryki.
Tortillę zwijam ściśle w rulon, kroję w mniejsze kawałki.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się