WRAPY Z KURCZAKIEM I PASTĄ Z CIECIERZYCY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki podstawowe

  • tortilla razowa

    2 placki
  • rukola

    2 garście
  • udka z kurczaka

    2, wcześniej ugotowane
  • papryka czerwona

    kawałek

Pasta

  • cieciorka konserwowa

    150 g
  • pomidory suszone Smak

    2 szt. +łyżka oleju z nich
  • woda

    łyżka
  • sok z cytryny

    łyżka
  • sól i pieprz

  • sezam

    łyżeczka

Marynata do mięsa

  • olej

    1/2 łyżki z dodatkiem bazylii
  • sól i pieprz

  • bazylia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso obieram ze skóry, kroję na mniejsze kawałki, łączę z olejem, doprawiam do smaku.
Ciecierzycę miksuję na gładką pastę z pozostałymi składnikami, doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Na plackach tortilli rozsmarowuję pastę, układam rukolę i kurczaka oraz posiekane papryki.
Tortillę zwijam ściśle w rulon, kroję w mniejsze kawałki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat