Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami to szybka i pyszna przekąska, która może posłużyć jako śniadanie, obiad, czy kolacja. Idealnie sprawdzą się na każdej imprezie, pikniku, na uczelni lub w pracy. Zapewniam, że zawsze i wszędzie będą doskonale smakowały!

Składniki:

Wrapy:

tortilla 1 sztuka

Nadzienie:

mix sałat 1 garść
tuńczyk 0.5 puszki
pomidory 0.5 sztuki
rzodkiewka 4 sztuki

Porada

Brakuje jeszcze 150g hummusu.

Przepis i sposób przygotowania na: Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami

Tortillę posmarować hummusem i równomiernie posypać mixem sałat.
Następnie należy ułożyć tuńczyka odcedzonego z oleju, kawałki pomidora i cienkie plasterki rzodkiewki.
Całość delikatnie oraz ściśle zrolować, a następnie przekroić na dwie lub więcej części.
Każdą roladkę spiąć wykałaczką, albo jak ja to zrobiłam - dekoracyjnie związać sznurkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 19:42
dobre jedzenie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak