Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami

Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami to szybka i pyszna przekąska, która może posłużyć jako śniadanie, obiad, czy kolacja. Idealnie sprawdzą się na każdej imprezie, pikniku, na uczelni lub w pracy. Zapewniam, że zawsze i wszędzie będą doskonale smakowały!
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wrapy:

  • tortilla

    1 sztuka

Nadzienie:

  • mix sałat

    1 garść
  • tuńczyk

    0.5 puszki
  • pomidory

    0.5 sztuki
  • rzodkiewka

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortillę posmarować hummusem i równomiernie posypać mixem sałat.
Następnie należy ułożyć tuńczyka odcedzonego z oleju, kawałki pomidora i cienkie plasterki rzodkiewki.
Całość delikatnie oraz ściśle zrolować, a następnie przekroić na dwie lub więcej części.
Każdą roladkę spiąć wykałaczką, albo jak ja to zrobiłam - dekoracyjnie związać sznurkiem.

Diana Rusiłowicz
Brakuje jeszcze 150g hummusu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.06.2018 19:42
dobre jedzenie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat