Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
tortilla
4 szt -
kapusta pekińska
1/4 szt -
pomidor
1 szt -
ogórek
1/4 szt -
cebula czerwona
1/2 szt -
pierś z kurczaka
200 gram -
przyprawa do gyrosa
do smaku
sos czosnkowy
-
jogurt grecki
3 łyżki -
majonez
1 łyżka -
sól
do smaku -
czosnek ząbki
1 szt -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku -
szczypiorek
do smaku
Sposób przygotowania
Sos czosnkowy:
Mieszamy jogurt z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczypiorkiem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kroimy kapustę pekińską w paseczki. Pomidora myjemy i kroimy w kostkę. Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w plasterki a plasterki w ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Na rozgrzanej suchej patelni podpiekamy tortillę z obu stron.
Na każdego wrapa układamy warzywa, kurczaka, polewamy sosem i zwijamy.
Uwaga: Wrapy szybko się przyrumieniają, jeśli za długo będziemy je odgrzewać to stwardnieją.![]()
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się