Wrapsy z tortilli z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki do tortilli

    3 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • sałata

  • serek kanapkowy biały

  • tuńczyk w sosie własnym

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją. Ewentualnie możemy podgrzać je kilka sekund w mikrofalówce.

Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Układamy liście świeżej sałaty, kawałki tuńczyka oraz pokrojoną w cienkie plasterki czerwoną cebulę i paprykę. Zawijamy jeden z boków w rulon. Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 06.04.2016 10:53
idealne na impreze
berys18 11.02.2016 09:52
pysznie wyglądają
foczka-ks 11.02.2016 08:58
szybko i smacznie
Jadwiga/Jaga85 09.02.2016 15:42
super wygląda!
ania2610 09.02.2016 14:14
świetne, pyszne i perfekcyjnie wykonane!
Wiesława1 09.02.2016 13:12
Wypróbuję z tuńczykiem,bo wyglądają zachęcjąco
Malinka 09.02.2016 12:03
Z tuńczykiem jeszcze nie robiłam, ale Twoje wrapsy tylko zachęcają do konsumpcji :)
Wafelek2601 09.02.2016 12:00
Pyszne jedzenie
Futka 09.02.2016 10:40
Bajeczna, pożywna i pyszna propozycja :)
Madzik239 09.02.2016 10:38
smaczne zawijańce :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat