Wraps z dietetycznym indyczym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • placki do tortilli

    4 sztuki
  • kapusta pekińska

    1/2 sztuki
  • pomidor

    1 sztuka
  • ogórek zielony

    1/2 sztuki
  • kukurydza w puszce

    1/2 puszki
  • paopryka czerwona

    1/2 sztuki
  • prażona cebulka

    1/3 szklanki
  • jogurt naturalny

    200 ml
  • ketchup

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • indyk

    30 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki sosjogurt+ketchup) wymieszać(czosnek przecisnąć przez praskę),doprawić i ostawić do lodówki.
Mięso dokładnie umyć,pokroić w długie wąski paski i przyprawić(dałam przyprawę gyros,ostrą paprykę,pieprz)
Podsmażyć bez dodatku tłuszczu,podlać odrobiną wody i poddusić do miękkości.
Warzywa pokroić wedle uznania.
Placki podgrzać np.w mikrofalówce.Posmarować sosem,ułożyć kapustę,mięso i warzywa.Zwinąć,posypać prażoną cebulką.

SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna108 01.02.2013 10:37
lubię takie
Beata61 01.02.2013 10:25
Robię czasami jako alternatywa dla tradycyjnej kanapki ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat