Wrap z warzywami, jogurtem i czosnkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    4 placki
  • kapusta pekińska

    1/2 małej
  • pomidory

    2 dojrzałe
  • ogórek sałatkowy

    1 średni
  • cebula biała

    1 mała
  • oliwki zielone

    15 szt.
  • kiełki brokuła

    do smaku
  • rukola

    50 g
  • pieczarki marynowane

    kilka dużych
  • jogurt grecki

    1 szkl.
  • sok z cytryny

  • majonez tradycyjny

    1-2 łyżki
  • sól ziołowa

  • pieprz czarny mielony

  • czosnek

    2-3 ząbki
  • cukier drobny

    mała łyżeczka
  • musztarda miodowa

    do smaku
  • masło

    4 łyżeczki
  • płatki suszonych pomidorów

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wrap z warzywami, jogurtem i czosnkiem foto
Kapustę pekińską poszatkować niezbyt cienko. Ogórka dokładnie umyć i pokroić w półplasterki razem ze skórką. Cebulę pokroić w piórka lub półplasterki, a pomidora w średniej wielkości kawałki. Warzywa posolić i posypać drobnym cukrem.
Krok 2 - Wrap z warzywami, jogurtem i czosnkiem foto
Do warzyw dodać rukolę i kiełki brokuła.
Krok 3 - Wrap z warzywami, jogurtem i czosnkiem foto
Oliwki oraz marynowane pieczarki pokroić w dowolne kawałki i dodać do surówki.
Krok 4 - Wrap z warzywami, jogurtem i czosnkiem foto
Dołożyć musztardę, majonez i jogurt grecki, wszystko skropić sokiem z cytryny i posypać włoską mieszanką przypraw i pieprzem.
Krok 5 - Wrap z warzywami, jogurtem i czosnkiem foto
Dodać zmiażdżony czosnek i całość bardzo dokładnie wymieszać.
Krok 6 - Wrap z warzywami, jogurtem i czosnkiem foto
Placki odgrzać w mikrofalówce, na patelni pod przykryciem albo w elektrycznym grillu kontaktowym - posmarować masłem.
Krok 7 - Wrap z warzywami, jogurtem i czosnkiem foto
Nałożyć surówkę i posypać płatkami pomidorowymi.
Krok 8 - Wrap z warzywami, jogurtem i czosnkiem foto
Zwinąć możliwie ciasno, a jeden z końców owinąć alu-folią.
Podawać na gorącym talerzu.
Habibi
Surówkę można przyprawić w dowolny ulubiony sposób - dodać ziół i przypraw wg własnego smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Izka192 12.12.2015 11:52
apetycznie wygląda
sabik86 05.12.2015 20:43
Ciekawy pomysł
Agata3 04.12.2015 12:08
czas zrobić bo bardzo kusi :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat