Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z żurawiną i morelami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
żurawina 1 garść
morele suszone 1 garść
cebula 1 duża
mąka pszenna 2 łyżki
bulion wołowy 500 ml
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z żurawiną i morelami

Kroki postępowania

1
Wołowinę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić na plastry, a następnie na paseczki. Cebule obrać i pokroić w piórka, morele pokroić w paseczki.
Krok 1 - Wołowina z  żurawiną i morelami foto
2
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć wołowinę. Gdy odparuje nadmiar wody, zalać bulionem.
Krok 2 - Wołowina z  żurawiną i morelami foto
3
Gdy mięso zmięknie dodać żurawinę i pokrojone cebulę i morele.
Krok 3 - Wołowina z  żurawiną i morelami foto
4
Obsypać mąką i dusić, aż całość będzie miękka. Doprawić do maku solą i pieprzem.
Krok 4 - Wołowina z  żurawiną i morelami foto
5
Podawać gorącą z białym pieczywem.
Krok 5 - Wołowina z  żurawiną i morelami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 18.02.2016 14:22
Smaczne danie, ciekawe połączenie smaków.
KORAL 02.02.2016 14:53
Ciekawy smak
gosia56 31.01.2016 16:37
na pewno by mi smakowało mięsko;)
Marta Ryżek-Kalkowska 22.01.2016 16:15
Smakowite danie :)
IwonaKa 20.01.2016 23:05
Pycha mięsko,lubie dodatek owoców do mięs.
Bernadeta1 03.01.2016 19:30
bardzo smacznie zrobione mięsko
agaK. 03.01.2016 18:09
Na święta teściowa zrobiła żeberka z żurawiną i pierwszy raz smakowało mi mięso ze słodkim posmakiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak