Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z sosem chrzanowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

wołowina 2 kg
włoszczyzna
cebula
Goździki całe Prymat 4
pieprz 5 ziaren
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat
fasolka szparagowa 400 g
sól

sos

wino białe wytrawne 0,5 szklanki
cukier 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
jabłka 600 g
Chrzan śmietankowy Smak 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z sosem chrzanowym

Umyte mięso zagotuj i zszumuj.Gotuj na małym ogniu,cebulę przekrój na pół i podpiecz na gazie w każdą połówke wbij 2 goździki.Dodaj do mięsa i resztę przypraw.Gotuj ok 1,5h.
Oczyszczoną włoszczyznę pkrój w słupki,dodaj do wywaru i gotuj jeszcze 1 h.
SOS-Jabłka pokrój w kostkę i wymieszaj z resztą składników,duś w winnie ok 15 min.Potem zmiksuj i dodaj chrzan i wymieszaj.
Mięso pokrój w plastry dość grube.W bulionie ugotuj żółtą fasolkę szparagową.Wołowinę podawaj z warzywami,i polej sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak