Wołowina z sosem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    0.5 kg
  • cebula

    2
  • kostka do sosów

  • mąka

  • śmietana

    100 ml
  • przyprawy

  • margaryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wołowine kroimy na plastry grubości ok 2-3 cm, obtaczamy w mące i smażymy na rumiany kolor, po obu stronach na rozgrzanej łyżce margaryny, dodajemy 2 szklanki wody i dusimy mięso na wolnym ogniu (co jakis czas można nieco dolac, ale aby łacznie nie było wiecej jak 0,5 litra. Dodajemy liscie laurowe, ziele angielskie, pieprz i sól oraz specjalną kostke do sosów która zapewni ciemny smak. Gdy mieso robi sie miekkie dodajemy pokrojona w kostke cebulkę, a następnie śmietanke zmieszana z 2 łyżkami mąki. Doprawiamy do smaku wg uznania i podajemy na obiad

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 20.09.2013 09:41
muszę sam spróbować
Andysz 25.04.2012 20:57
rewelacja;)
anja3107 18.08.2011 16:25
pysznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat