Wołowina z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    50 dag
  • mąka

    2 łyzki
  • olej do smażenia

    2 łyzki
  • cebula

    2 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    4 ziarenka
  • bulion wołowy

    1 szklanka
  • sól do smaku

    wg uznania
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy na porcje,obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.Obrana cebule siekamy dodajemy do mięsa i dusimy do momentu aż cebula zmięknie.
Zawartość patelni przekładamy do miski żaroodpornej,wlewamy bulion,dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i wstawiamy miskę do nagrzanego piekarnika na 1 godzinę.Pieczemy przy 180 stopniach.
Po wyjęciu powstały sos miksujemy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.
Możemy podać z ziemniakami i ogórkiem małosolnym.
Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 19.07.2014 11:12
za takim mięskiem przepadamy
Kejti 13.07.2014 15:37
Pyszny obiadek,chętnie skosztuję :-)
Dorian 12.07.2014 22:53
pieknie podany obiadek
Bernadeta1 12.07.2014 14:30
smaczny obiadek
Wiktoria29 12.07.2014 14:01
bardzo smacznie wygląda
Edith85 12.07.2014 12:46
smakowity obiadek
Beatris 12.07.2014 12:22
Bardzo apetyczne mięsko:)
stan2401 12.07.2014 11:33
pyszne danie
Zdzisław 12.07.2014 09:15
smaczne danie na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat