Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z piekarnika

4.0
(28)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
mąka 2 łyżki
olej do smażenia 2 łyżki
cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziarna
bulion wołowy 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z piekarnika

Wołowinę kroimy na porcje. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju. Obraną cebule siekamy, dodajemy do mięsa i dusimy do momentu aż cebula zmięknie.

Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie.

Wkładamy naczynie do nagrzanego piekarnika na 1 godzinę. Pieczemy w 180 stopniach.

Po wyjęciu powstały sos miksujemy i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Możemy podać z ziemniakami i ogórkiem małosolnym. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.07.2014 11:12
za takim mięskiem przepadamy
Kejti 13.07.2014 15:37
Pyszny obiadek,chętnie skosztuję :-)
Dorian 12.07.2014 22:53
pieknie podany obiadek
Bernadeta1 12.07.2014 14:30
smaczny obiadek
Wiktoria29 12.07.2014 14:01
bardzo smacznie wygląda
Edith85 12.07.2014 12:46
smakowity obiadek
Beatris 12.07.2014 12:22
Bardzo apetyczne mięsko:)
stan2401 12.07.2014 11:33
pyszne danie
Zdzisław 12.07.2014 09:15
smaczne danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak