Wołowina z pieczarkami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina pieczeniowa

    70 dkg
  • pieczarki

    30 dkg
  • marchew

    1 szt.
  • masło

    1/4 kostki
  • natka pietruszki

  • Rozmaryn suszony Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą wołowinę kroimy w cieńkie paski,wczucić na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć ciągle mieszając.
Na drugiej patelni na maśle podsmażyć cebulkę pokrojoną w cieńkie piórka,jak lekko się zrumieni wrzucamy pokrojone pieczarki.
Pieczarki smażymy doprawiając solą i pieprzem.
Gdy wołowina jest usmażona podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięska.
Gdy woda odparowała i mięsko jest miękkie,wrzucamy pieczarki,utartą marchew,pokrojoną natkę,doprawiamy do smaku i dusimy 5-8 min.
Na koniec dajemy 2 łyżki śmietany, wymieszać,zagotować i gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jagoda5913 13.10.2016 12:15
super danie
ilka01 13.10.2016 10:08
pyszności :)
MonikaW 13.10.2016 07:27
mniam mniam
bertpvd 12.10.2016 19:21
pyszny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat