Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z pieczarkami.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina pieczeniowa 70 dkg
pieczarki 30 dkg
marchew 1 szt.
masło 1/4 kostki
natka pietruszki
Rozmaryn suszony Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
śmietana 18 proc 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z pieczarkami.

Umytą wołowinę kroimy w cieńkie paski,wczucić na rozgrzany tłuszcz i obsmażyć ciągle mieszając.
Na drugiej patelni na maśle podsmażyć cebulkę pokrojoną w cieńkie piórka,jak lekko się zrumieni wrzucamy pokrojone pieczarki.
Pieczarki smażymy doprawiając solą i pieprzem.
Gdy wołowina jest usmażona podlać szklanką wody i dusić pod przykryciem do miękkości mięska.
Gdy woda odparowała i mięsko jest miękkie,wrzucamy pieczarki,utartą marchew,pokrojoną natkę,doprawiamy do smaku i dusimy 5-8 min.
Na koniec dajemy 2 łyżki śmietany, wymieszać,zagotować i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 13.10.2016 12:15
super danie
ilka01 13.10.2016 10:08
pyszności :)
MonikaW 13.10.2016 07:27
mniam mniam
bertpvd 12.10.2016 19:21
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak