Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z makaronem chow mein

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

antrykot wołowy 30 dag
marchew 3 sztuki
papryka żółta 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
cebula czerwona 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
makaron Chow Mein 1/2 opakowania
grzyby mun 10 sztuk
szczypiorek
sos sojowy 2 łyżki
imbir 2 cm
czosnek 3 ząbki
olej sezamowy 2 łyżki
wywar warzywny 3 szklanki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z makaronem chow mein

Antrykot kroimy w cienkie paski. Mieszamy ze sobą pokrojony w kostkę imbir, czosnek, cebulę, dodajemy sos sojowy, wykładamy mięso w marynatę i odstawiamy na noc. Następnego dnia wrzucamy wołowinę na rozgrzany olej, smażymy 10 minut. Marchewki kroimy w zapałkę, dodajemy do mięsa. Smażymy na dużym ogniu, po 3 minutach dodajemy papryki pokrojone w paski. Grzyby mun parzymy w szklance wody, dodajemy z sokiem na patelnię. Solimy wszystko do smaku. Następnie wlewamy bulion, dodajemy makaron.
Przykrywamy patelnię i dusimy na małym ogniu do czasu wypicia soku przez makaron. W razie potrzeby dolewamy wody. Makaron ma być al dente. Doprawiamy całość olejem sezamowym. Podajemy w przybraniu papryczek chili i szczypioru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.01.2017 19:15
smaczne jedzonko
RenataZ-et 19.01.2017 13:25
super danie!
berys18 19.01.2017 13:15
pyszne danie
Mniam 19.01.2017 11:06
Smaczne danie :)
Małgorzata92 19.01.2017 10:52
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak