Wołowina z kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    2 plastry
  • kurki

    100 g
  • wędlina drobiowa

    6 plasterków
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • pomidor

    2 plasterki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wędlinę drobiową i kurki doprawione solą i pieprzem smażyć na patelni przez ok. 10 min. Wołowinę rozbić na cienkie kotlety i posypać lekko solą i pieprzem. Na mięso położyć plasterek pomidora i łyżkę farszu kurkowego. Mięso spiąć jedną wykałaczką i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku przez 60 min. w temp. 200-220 st. C. Mięso pokryć resztą farszu kurkowego i piec jeszcze ok. 30 min. (wołowina n ie może być surowa).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula99926 05.03.2012 16:03
fajny przepis
Mati13 25.02.2012 10:19
wspaniały przepis!
olkaaa 26.12.2011 10:36
wygląda bardzo apetycznie
Andzia1977 24.12.2011 22:05
pewnie pyszotka!
Mysiunia 02.07.2011 09:31
smaczne:)
jeta72 22.04.2011 23:19
Na pewno pyszne;)
kuklik 08.03.2011 19:45
super roladki
m1monika 02.02.2011 14:54
dla mnie super!!!
Katarzyna156 28.01.2011 00:18
mniam...
alaaa 07.12.2010 17:34
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat