Wołowina z imbirem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe

    1/2 kg
  • oliwa

    2 łyżki
  • cebule

    3
  • ząbek czosnku

    2
  • Kurkuma mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • chili

    1/4 łyżeczki
  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pomidory

    4
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno posieka a czosnek przeciśnie przez praskę,przełóż do niewielkiej miseczki. Do cebuli dodaj kurkumę,imbir,chili,sól i wymieszaj.
Mięso pokrój w kostkę. Do mięsa dodaj mieszankę przypraw,wymieszaj i wstaw do lodówki na ok. 3 godziny,od czasu do czasu przemieszaj.
Mięso smaż na oliwie aż się zarumieni. Dodaj obrane ze skórki i pokrojone pomidory i duś przez ok. 10 minut.
Do mięsa dodaj wodę i gotuj na małym ogniu przez ok. 1 1/2 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 04.11.2015 15:17
Bardzo smaczne:)
Pani Domu 02.11.2015 16:22
ciekawy smak
Konczi 02.11.2015 13:02
skusiłabym się i ja na taką wariację :)
Łukasz15 02.11.2015 12:47
Musi być pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat