Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wołowina
400 g (rozblat) -
gruszka
1 szt -
woda
3/4 szklanki -
sok z pomarańczy
1/2 szklanki -
oliwa
1 łyżeczka -
ząbki czosnku
2 szt -
musztarda dijon
2 łyżeczki -
mąka ziemniaczana
2 łyżeczki -
koniak
1 łyżka -
sól i pieprz
Przepis i sposób przygotowania Wołowina z gruszką
Mąkę ziemniaczaną rozprowadziłem w pozostałej wodzie z sokiem. Wlałem do sosu, mieszając gotowałem do zgęstnienia. Połączyłem z koniakiem. Sosem polałem mięso.
Ułożyłem ćwiartkami gruszki. Podałem z zielonymi szparagami.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się