Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z czosnkiem i sezamem

3.0
(13)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 gramów
zielona papryka (świeża) 1 sztuka
zielona fasolka szparagowa 1 szklanka
czosnek 5 ząbków
sezam 4 łyżki
papryczka chili 1 sztuka
sos sojowy 6 łyżek
alkohol 2 łyżki
olej do smażenia
zielony groszek 200 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z czosnkiem i sezamem

Na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) wsypać sezam i prażyć, od czasu do czasu mieszając, aż zacznie wydzielać zapach i lekko się złocić. Odstawić do wystygnięcia.

Wołowinę pokroić w cienkie paski. W woku rozgrzać olej, dodać czosnek, mięso i smażyć mieszając, aż mięso zmieni kolor z każdej strony. Dodać fasolkę szparagową oraz groszek i smażyć, aż mięso i warzywa zmiękną. Następnie dodać sos sojowy, alkohol, paprykę, chili i smażyć ok. 2 minut.

Gotowe danie obsypać prażonym sezamem. Podawać z makaronem skropionym sosem sojowym.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 10.04.2017 15:51
pysznie wygląda
w mojej kuchni 27.02.2013 11:16
moje smaki na talerzu
miroslawa 26.02.2013 05:22
super podana
arbuzowo 25.02.2013 19:16
pycha!
Rafał3 25.02.2013 14:10
no no smakowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak