Wołowina z cebulą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    60 dag
  • cebule

    3 średnie
  • pieprz

  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę umyć, osuszyć, pokroić na kotlety, rozbić tłuczkiem. Na patelni rozgrzać olej i mocno obsmażyć mięso z obu stron na brązowo. Posolić, popieprzyć, wlać pół szklanki wody i dusić pod przykryciem ok. 1 godz. Cebule obrać, pokroić w plasterki i dodać do mięsa. Całość dusic do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 03.06.2015 12:40
pyszny obiadek
erym 13.01.2014 10:06
latwe danie, ale smakowo super
Ewelina38 02.11.2013 09:24
pyszne jedzonko, zawsze jak robię daję dużo cebuli :)
m1monika 25.10.2013 08:55
mi smakują :-)
Rybciia 25.10.2013 08:39
lubię takie obiadki :-)
jeta72 19.09.2013 11:58
bardzo lubię :-)
Bernadeta1 18.04.2013 09:31
pyszne takie bitki wołowe
Dorian 18.04.2013 07:58
pyszne miesko
Beata23 07.04.2013 12:53
musi być pyszne
Motorek 19.03.2013 09:07
lubię wołowinę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat