Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z brokułami
Mięso pokroiłem w paski, wymieszałem z mąką kukurydzianą, olejem sezamowym i sosem sojowym. Rozgrzałem wok. Jak był gorący i zaczął delikatnie dymić polałem go olejem sojowym. Ułożyłem w nim wołowinę. Smażyłem ją na dużym ogniu, szybko mieszając, aż mięso zbrązowiało. Wyjąłem je z woka łyżką cedzakową i odstawiłem na chwilę.
Brokuły wcześniej umyte, podzielone na małe różyczki, wsypałem do woka, smażyłem przez 2 minuty, energicznie je przy tym mieszając. W trakcie smażenia podlewałem je wodą, aby podgotowały się odrobinę na parze.
Do miękkich, ale wciąż jędrnych brokułów, dodałem sos z czarnej fasoli oraz mięso. Dokładnie wymieszałem wszystkie składniki. Smażyłem przez kolejną minutę. Na koniec posypałem danie ziarnami sezamu.