Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina z boczkiem do kaszy

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso wołowe 70 dag
boczek wędzony 20 dag
olej 5 łyżek
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
woda 4 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
kasza gryczana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina z boczkiem do kaszy

- wołowinę gulaszową drobniej pokroić, boczek wędzony też pokroić w kostkę
- na gorącym oleju usmazyć wołowinę z boczkiem,dodać liście lauriwe,ziele angielskie,wsypać cebulę z czosnkiem i smażyć mieszając
- wlać wodę i dusić pod przykrywką do uzyskania miękkiego mięsa
- do smaku wsypać kucharka,pieprz i mąkę wymieszać w szklance wody i zagęścić sos
- kaszę gryczaną ugotować i podać z gulaszem na obiad,surówkę wg uznania
- SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 18.10.2014 13:01
bardzo dobra
matesko 07.10.2014 11:56
A dlaczego do kaszy? może być równie dobrze do ryżu czy ziemniaków
Krzysztof15 07.10.2014 06:53
bardzo lubie
Renataj 06.10.2014 21:54
Chętnie spróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak