Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w sosie chrzanowym

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kilogram
chrzan tarty 1 mały słoik
sól i pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 sztuk
śmietana 18 proc 0,5 szklanki
mąka pszenna do obtoczenia mięsa
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w sosie chrzanowym

Kroki postępowania

1
Mięso wołowe kroimy w plastry, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na rumiany kolor z obydwu stron.
Krok 1 - Wołowina w sosie chrzanowym foto
2
Mięso przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy listki laurowe, ziarna ziela angielskiego i pieprzu. Gotujemy do miękkości mięsa. .
Krok 2 - Wołowina w sosie chrzanowym foto
3
Doprawiamy do smaku solą, dodajemy chrzan, gotujemy jeszcze 10 minut. Zagęszczamy mąką rozrobioną w wodzie, dodajemy śmietanę, zdejmujemy z ognia. Doprawiamy do smaku przyprawą solą i pieprzem. Podajemy z kluskami śląskimi i surówką.
Krok 3 - Wołowina w sosie chrzanowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ania2610 30.01.2017 13:58
bardzo dobre!
Malinka 30.01.2017 11:36
Dawno nie jadłam, a takie pyszne!!!
Beatris 29.01.2017 22:04
Chętnie zjadłabym taki obiad :)
Łukasz15 29.01.2017 20:18
Bardzo lubię mięsko w chrzanowym sosie
Wiesława1 29.01.2017 20:16
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak