Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w sosie chrzanowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 g
masło klarowane 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
bulion 200 ml
śmietana 18 proc 3 łyżki
Chrzan śmietankowy Smak 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w sosie chrzanowym

Wołowina powinna być ugotowana wcześniej w rosole, a właściwie to na niej powinien być ugotowany rosół.
Roztapiamy masło w rondelku i wsypujemy mąkę. Całość mieszamy i smażymy przez minutę lub dwie uważając, żeby nie przypalić. Dolewamy ciepły bulion i zagotowujemy ciągle mieszając. Gotujemy na niedużym ogniu i dodajemy śmietanę i chrzan. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i niewielką ilością cukru. Wołowinę kroimy na plastry i podajemy z sosem chrzanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.11.2014 10:06
dla mnie tez pyszne danie !
gosia1988 07.11.2014 17:12
pyszne mięsko
Adam/ZUB3R 07.11.2014 15:04
smaczne mięso
Konczi 07.11.2014 14:44
Lubię taki sosik :) Wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak