Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w sosie chrzanowym

2.0
(7)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kilogram
marchewki 3 sztuki
pietruszka 2 sztuki
krem chrzanowy Smak 50 gramów
śmietana 18% 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
bulion 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2 liście
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna
woda 2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w sosie chrzanowym

Wołowinę pokroić na kawałki (wołowinę można zastąpić mięsem wieprzowym) i zalać 2 szklankami wrzącej wody. Dodać pokrojone w paski lub plasterki warzywa. Włożyć do garnka przyprawy. Gotować na małym ogniu aż do miękkości mięsa. Chrzan wymieszać z bulionem. Otrzymany płyn połączyć z mąką i dodać do mięsa, gotować cały czas mieszając przez 2-3 minuty. Dodać do smaku: sól, cukier i sok z cytryny. Zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietaną. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 02.09.2013 17:58
zapowiada się smacznie :)
agataw1990 27.06.2012 18:41
bardzo ladnie wyglada i zapewnie tak tez samkuje
rjustysia 09.03.2012 09:53
mój mąż by nie zjadł z powodu chrzanu, ale ja spokojnie zjadłabym jego porcję ;)
angelika14 04.04.2011 16:33
ciekawe danie
IlonaAlbertos 06.03.2011 00:21
Apetycznie wygląda. Uwielbiam tego typu dania.
Joanna108
Joanna108 22.02.2011 10:22
smaczne !
Dorota76 15.12.2010 22:10
brzmi interesująco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak