Wołowina w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    80 dag
  • marchewki

    4 sztuki
  • pietruszka

    2 sztuki
  • seler

    1 sztuka
  • por

    1 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • ziele angielskie

    7 sztuk
  • chrzan ze słoika

    50 g
  • bulion

    1 szklanka
  • śmietana

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżeczka
  • sól

  • Pieprz czarny ziarnisty Prymat

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso zalac wrzątkiem, dodac warzywa i przyprawy. Gotowac na małym ogniu 1,5 godz. Miękkie mięso pokroic w plastry. Chrzan wymieszac z bulionem. Zagotowac. Śmietanę wymieszac z mąką, dodac trochę gorącego wywaru i energicznie wymieszac. Śmietanę z mąką wlac do rondla w którym gotujemy sos. Mieszac aż zgęstnieje. Przyprawic. Mięso podawac z ziemniakami i ulubioną surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 01.10.2012 22:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat