Wołowina w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Steki wołowe

    5 szt
  • piecarki

    1/2 kg
  • cebula

    1 szt
  • kostka mięsna

    1 szt
  • śmietana 12%

    1/2 kubka
  • mąka

  • sól

  • pieprz

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy , osuszamy . Lekko rozbijamy i prószymy sola oraz pieprzem . Obtaczamy w mące i przekładamy do garnka gdzie podsmażamy z obu stron . Pieczarki i cebulkę obieramy siekamy i podsmażamy na oleju , przekładamy do mięsa . Zalewamy wodą i dusimy na małym ogniu dodając kostkę mięsną i liścia laurowego . Gdy mięsko zmięknie dodajemy śmietankę i zagotowujemy . Podajemy z ulubionymi dodatkami .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 27.06.2013 08:04
Pyszny obiad
RenataZ-et 12.10.2012 14:34
przepis na super obiadek
Wafelek2601 02.07.2012 07:37
Pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat