Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w piwie

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dag
piwo 1 szklanka
marchew 2 szt
cebula 1
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat
tymianek 1 łyżeczka
rozmaryn 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w piwie

Kroki postępowania

1
Mięso pokroić w grubszą kostkę, marchewkę w półplasterki, a cebulę w piórka.
Krok 1 - Wołowina w piwie foto
2
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć mięso. Gdy odparuje nadmiar wody dodać cebulę. Chwilę smażyć.
Krok 2 - Wołowina w piwie foto
3
Wlać piwo, dodać listek laurowy i przyprawy, dusić 20 minut.
Krok 3 - Wołowina w piwie foto
4
Dodać pokrojoną marchewkę i wymieszać.
Krok 4 - Wołowina w piwie foto
5
Całość dusić, aż mięso będzie miękkie.
Krok 5 - Wołowina w piwie foto
6
Ja podałam wołowinę z kaszą gryczaną.
Krok 6 - Wołowina w piwie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 10.11.2014 09:48
pyszny obiad
Wacław 07.11.2014 10:49
pyszne danie,lubię mięsa przyrzadzane w piwie :-)
Ewelina1991 07.11.2014 09:02
na pewno jest pyszne ;)
Bernadeta1 06.11.2014 21:13
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak