Przepis i sposób przygotowania na: WOŁOWINA w 5 SMAKACH Z BROKUŁAMI I PAPRYKĄ
Oczyszczone mięso kroimy na kawałki.
W miseczce mieszamy posiekany czosnek, 1 łyżkę oleju, szczyptę chili, imbiru, curry.
Dodajemy sos sojowy i wszystko razem dokładnie mieszamy.
W marynacie obtaczamy mięso, odstawiamy do lodówki.
W woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy brokuły i smażymy przez ok. 5 minut, wyciągamy.
W tym samym woku rozgrzewamy jeszcze niewielką ilość oleju i wrzucamy mięso wraz z marynatą.
Smażymy ok. 5 minut , dodajemy brokuły i pokrojoną w kosteczkę paprykę, a następnie zalewamy bulionem.
Mąkę kukurydzianą mieszamy z 4 łyżkami wody i dodajemy do mięsa.
Gotujemy na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje.
W razie potrzeby doprawiamy do smaku i podajemy gorące!
Smacznego!