Wołowina po nelsońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    4-5 szt
  • ziemniaki

    8-10 szt
  • mąka

  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • borowiki

    5-6 szt
  • ligawa wołowa

    700 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy w plastry i delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące z obu stron i smażymy na oliwie.

Podlewamy wodą i dusimy ok 20 minut na wolnym ogniu.

Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki (wystarczy pokroić je na 4 części), mieszamy i dusimy kolejne 10 minut.

Po tym czasie dodajemy pokrojone w plastry i obgotowane w osolonym wrzątku borowiki ( razem z wodą w której się gotowały, tak aby składniki były prawie zanurzone) oraz pokrojone na 4 części cebule.

Dusimy na wolnym ogniu przez 30-40 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maryśka 03.09.2011 17:34
smaczna
Misiek1 26.01.2011 14:11
wygląda bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat