Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina po japońsku z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 300 gram
ryż 200 gram
sezam 4 łyżki
sos sojowy 4 łyżki
sake 2 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
olej sezamowy 1 łyżka
cukier trzcinowy 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina po japońsku z ryżem

1. Przygotowujemy marynatę do mięsa - mieszamy: 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki sake, przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżkę oleju sezamowego, 2 łyżki cukru trzcinowego i szczypta świeżo zmielonego czarnego pieprzu.
2. Wołowinę kroimy w niedużą kostkę i wkładamy ją do marynaty. Zamarynowane mięso wkładamy do lodówki na noc.
3. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu.
4. Sezam prażymy na suchej patelni.
5. Po wyjęciu z lodówki zamarynowaną wołowinę smażymy na rozgrzanym oleju około 8 minut od czasu do czasu mieszając.
6. Na talerzu układamy ryż, na nim wołowinę i posypujemy ją uprażonym sezamem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 25.02.2017 09:44
pysznie wygląda :)
wwwiolka 24.02.2017 20:54
Bardzo fajne danie.
RenataZ-et 24.02.2017 16:57
pięknie podane :)
KORAL 24.02.2017 14:58
bardzo smaczne
Madzai 24.02.2017 10:29
Wygląda bardzo smakowicie :)
olkaaa 24.02.2017 10:18
bardzo fajna
Justi2401 24.02.2017 10:02
Uwielbiam takie potrawy :)
AZgotuj 24.02.2017 09:53
przepysznie ! :)
ilka01 24.02.2017 09:38
super danie :)
Róża1 24.02.2017 09:31
wspaniałe danie :-)
Maridka19 24.02.2017 08:41
Smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak