Wołowina po chińsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • wołowina

    200 g
  • makaron ryżowy

    100 g
  • papryka czerwona

    1/4 szt
  • papryka pomarańczowa

    1/4 szt
  • cukinia

    1/2 szt
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 szt
  • grzyby mun

    kilka szt

marynata

  • marynata teriyaki

    3 łyżki
  • ocet ryżowy

    2 łyżki
  • sos chili

    1 łyżka
  • przyprawa orientalna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Dymkę posiekać i wymieszać z pozostałymi składnikami marynaty. Lekko zmrożone mięso pokroić na bardzo cienkie plasterki. Wymieszać z marynatą i odstawić do lodówki. Warzywa i grzyby pokroić w zapałkę. Dymkę posiekać.
Mięso podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Zdjąć z patelni. Podsmażyć warzywa, dodać mięso. Wymieszać i smażyć jeszcze 5 minut.
Makaron zalać wrzątkiem, a kiedy zmięknie odcedzić. Wyłożyć na talerz razem z warzywami. Posypać dymką. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 12.09.2015 22:32
pyszności na talerzu
Ania84 11.09.2015 23:18
super smaczne danie
mysza75 11.09.2015 21:22
fajne mięsko przyrządzone
Stenka 11.09.2015 21:06
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat