Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina po burgundzku

4.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg
boczek wędzony 100 g
pieczarki 200 g
olej 2 łyżki
przecier pomidorowy 1 łyżka
bulion warzywny 1 kostka
wino czerwone 1 szklanka
cebula 1 szt
marchew 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina po burgundzku

wołowinę i boczek pokroić w kostkę,cebulę, marchew i pieczarki w plasterki.boczek i wołowinę krótko podsmażyć. na 2 patelni udus cebulę,pieczarki i marchew,a następnie oprósz mąką.podsmażone warzywadodaj do miesa i boczku.kostkę rosołu rozpuść w 1 szklance wrzątku, zalej nim mięso, dodaj wino i duż do miękkości.pod koniec dodaj przecier, sól i pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.12.2012 22:06
szkoda że nie ma foteczki
babcia
babcia 02.12.2012 13:38
ciekawa..
owocówka 28.10.2011 07:58
pycha
Joanna108
Joanna108 01.07.2011 13:09
mniam
grazia1 21.05.2011 20:03
super
Sylwia56
Sylwia56 18.03.2011 23:09
fajne
Tika4444 18.01.2011 11:02
może być ciekawe
gośka 15.01.2011 17:28
no siostra czekam aż mnie zaprosisz
gosia47-47 31.12.2010 10:17
musze spróbować zrobić :)
agata1722
agata1722 16.11.2010 18:36
bardzo dobre
magical66 05.10.2010 16:41
pyszna!!
Margo1 10.09.2010 12:44
i smaczne
mehia 07.09.2010 18:18
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak