Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina duszona w cebuli i czosnku

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 800 gram
cebula biała 2 duże
czosnek 4 ząbki
mąka 50 gram
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina duszona w cebuli i czosnku

Wołowinę pokroić na plastry, obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju z obu stron. W garnku zagotować wodę z liściem laurowym, zielem i kucharkiem, do wrzątku wrzucić odsmażone mięso, następnie pokrojoną w kostkę cebulę i dusić. Gdy mięso będzie stawało się miękkawe to dać paprykę i czosnek przeciśnięty przez praskę i dusić do miękkości . Pilnować by woda nie wyparowała w całości. Wołowina dobrze smakuje z surówką z czerwonej kapusty i z ziemniakami. Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 09.02.2014 17:44
Najlepsza jest prostota.
hastalavista 25.03.2012 20:25
super :)
IKrakowianka 18.01.2012 16:20
bardzo dobry obiad :)
Motorek 14.01.2012 10:59
smaczna
ziutula
ziutula 20.11.2011 01:50
najlepsze takie proste danie...
Marybeth
Marybeth 07.11.2011 07:33
ciekawe
Robert10 10.05.2011 16:56
smaczne
Ela15 09.05.2011 13:00
super
Edyta38 12.04.2011 19:13
extra
Mariusz10 23.03.2011 18:34
super!
ben-ka 23.03.2011 09:04
Wołowinkę też czasami robię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak