Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina bulgogi z ryżem jaśminowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pomysł na orientalny obiad? Soczysta wołowina bulgogi  z ryżem jaśminowym! Koniecznie wypróbujcie ten przepis na smaczny i nieoczywisty obiad!

Składniki:

rostbef wołowy 160 g
sezam 100 g
por 1 szt.
olej sezamowy 2 łyżki
ryż jaśminowy 500 g
marchew 200 g
cytryna 1/2 szt.
miód gryczany 1 łyżeczka
orzeszki ziemne 30 g (bez soli)
Kmin rzymski mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina bulgogi z ryżem jaśminowym

Mięso kroimy na cienkie plastry i wrzucamy je na rozgrzaną patelnię. Pod koniec smażenia podlewamy wołowinę oliwą sezamową i odstawiamy do odpoczynku.

Sezam prażymy na patelni, pora drobno siekamy, marchewkę kroimy na mandolinie.

Na rozgrzaną patelnie wrzucamy pora, po minucie dodajemy orzechy i marchew, mieszamy a na koniec dodajemy sezam i miód.

Ryż jaśminowy gotujemy i mieszamy z kminem rzymskim.

Na koniec wszystkie składniki łączymy ze sobą i skrapiamy sokiem z cytryny.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak