Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowe zrazy pieczone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 400 g
jajko 2
cebula biała 1 mała
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
bułka czerstwa

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowe zrazy pieczone

Kroki postępowania

1
Wołowinę myjemy i mielimy w maszynce z dodatkiem cebuli. Następnie dodajemy namoczoną w wodzie czerstwą bułeczkę, jajko i przyprawy - wyrabiamy na jednolitą masę.
Krok 1 - Wołowe zrazy pieczone foto
2
Jeżeli masa jest za rzadka można dodać troszkę bułki tartej. Formujemy zraziki i otaczamy w bułce tartej.
Krok 2 - Wołowe zrazy pieczone foto
3
Smażymy z dwóch stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu
Krok 3 - Wołowe zrazy pieczone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 24.07.2012 14:04
dodać sosik i jest wypas
Kasnaj 23.07.2012 19:18
lubię takie zrazy
hahanka 23.07.2012 12:11
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak