Wołowa rolada z pieczoną papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1,5 sztuki
  • wołowina

    ok. 40 dkg
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • musztarda dijon

    4 łyżeczki
  • ogórek konserwowy

    1 duża sztuka
  • żółty ser

    10 dkg
  • cebula

    1/2 sztuki
  • olej do smażenia

  • kostka mięsna

    1 sztuka
  • Przyprawa do mięs Prymat

    4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wołowa rolada z pieczoną papryką foto
Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do góry, piec w 200 stopniach przez ok. 20 minut (aż skórka zacznie się rumienić), następnie ostudzić i obrać.
Krok 2 - Wołowa rolada z pieczoną papryką foto
Duży płat wołowiny rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3 - Wołowa rolada z pieczoną papryką foto
Mięso posmarować musztardą, ułożyć na nim pieczoną paprykę.
Krok 4 - Wołowa rolada z pieczoną papryką foto
Ogórka przekroić wzdłuż na 4 części, ser pokroić w paski, cebulę w grube piórka. Ogórka, ser i cebulę ułożyć na papryce.
Krok 5 - Wołowa rolada z pieczoną papryką foto
Zwinąć ścisłą roladę, obwiązać ją nicią lub sznurkiem.
Krok 6 - Wołowa rolada z pieczoną papryką foto
Roladę położyć na rozgrzany na patelni olej, z każdej strony posypać przyprawą do mięs.
Krok 7 - Wołowa rolada z pieczoną papryką foto
Mięso z każdej strony mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną.
Krok 8 - Wołowa rolada z pieczoną papryką foto
Roladę dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 1,5-2 godziny. W razie potrzeby dolać więcej wody. Gotową roladę podzielić na porcje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 13.01.2016 13:34
smakowite mięsko : )
Poison1988 31.07.2015 09:21
przepysznie tu :)
Justi2401 29.07.2015 15:00
Pyszny, konkretny kawał mięska :)
Agnieszka-87-25 29.07.2015 14:32
świetne danie
brioszka 29.07.2015 11:56
wygląda mega apetycznie!
w mojej kuchni 29.07.2015 11:41
pyszne danie obiadowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat