Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowa rolada z kurkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1/2 dużej sztuki
masło do smażenia
kurki świeże 60 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
wołowina 40 dkg (duży płat)
musztarda dijon 4 łyżeczki
jajko 1 sztuka
salami z indyka 4 plastry
olej do smażenia
Przyprawa do mięs Prymat 2 czubate łyżeczki
kostka mięsna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowa rolada z kurkami

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym maśle.
Krok 1 - Wołowa rolada z kurkami foto
2
Kurki oczyścić, opłukać, dowolnie pokroić, dodać do cebuli, usmażyć je, doprawić lekko solą i pieprzem, przestudzić.
Krok 2 - Wołowa rolada z kurkami foto
3
Plaster wołowiny rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Krok 3 - Wołowa rolada z kurkami foto
4
Do przestudzonych grzybów wbić jajko, dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Wołowa rolada z kurkami foto
5
Na mięsie ułożyć plastry salami, na tym rozłożyć grzyby.
Krok 5 - Wołowa rolada z kurkami foto
6
Zwinąć w ścisłą roladę, spiąć wykałaczkami.
Krok 6 - Wołowa rolada z kurkami foto
7
Roladę kłaść na rozgrzany na patelni olej, z obu stron posypać przyprawą do mię. Mięso z każdej strony zrumienić.
Krok 7 - Wołowa rolada z kurkami foto
8
Do zrumienionego mięsa wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 60 minut. W razie potrzeby dolać więcej wody. Gotową roladę podzielić na porcje i podawać.
Krok 8 - Wołowa rolada z kurkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 07.07.2016 17:33
i smaczna wołowina
Stenka 07.07.2016 12:41
smaczne danie
marzut 07.07.2016 11:36
fajny przepis
olkaaa 07.07.2016 11:31
chętnie spróbuję
Łukasz15 07.07.2016 10:14
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak