Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wolno duszone pałki z kurczaka

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 10 sztuka
olej rzepakowy 5 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
miód płynny 2 łyżka
sól 0,33 łyżeczka
chili 1 łyżeczka płaska

Przepis i sposób przygotowania na: Wolno duszone pałki z kurczaka

Do oleju dodajemy miód, sos sojowy, ocet winny, sól i chili. Dokładnie mieszamy.

Pałki z kurczaka oczyszczamy, dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody. Zalewamy marynatą i wkładamy do lodówki na 8-12 godzin. W tym czasie pałki kilka razy mieszamy, aby dokładnie się zamarynowały.

Mięso wkładamy do wolnowaru, ustawiamy urządzenie na "2", a więc wyższy tryb mocy i gotujemy przez 2 godziny.

Po tym czasie sprawdzamy, czy mięso jest już wystarczająco miękkie. Jeśli wcześniej skórka zacznie pękać przy "kostkach", sprawdźcie stopień wysmażenia, gdyż jest wielce prawdopodobne, iż pałki są już gotowe.

Pałki z kurczaka podajemy z ulubionymi dodatkami- u mnie z lekką surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.06.2014 08:14
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak