Wolno duszona wołowina z warzywami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    35 dag gulaszowa
  • różyczki brokuła

    30 dag
  • kasza gryczana

    0,5 szklanka
  • ziemniaki

    2 sztuka
  • marchew

    1 sztuka
  • pomidory krojone z puszki

    2 sztuka
  • wywar warzywny

    0,5 litr
  • olej rzepakowy

  • ziele angielskie

    3 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • sok z limetki

    3 łyżka
  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wołowinę kroimy w niedużą kostkę. Marynujemy w 2-3 łyżkach oleju rzepakowego i soku z limonki, doprawiamy odrobiną pieprzu młotkowanego. Odstawiamy na godzinę.

Ziemniaki obieramy kroimy w niedużą kostkę. Obraną marchew przecinamy wzdłuż na ćwiartki, a następnie siekamy w talarki.

Podsmażoną wołowinę wrzucamy do wolnowaru z ziemniakami i marchewką. Dodajemy pomidory z puszki, ziele angielskie i liść laurowy. Ustawiamy wolnowar na "2" i gotujemy przez 30 minut.

Po tym czasie dodajemy opłukaną kaszę gryczaną, różyczki brokułów i wywar warzywny. Gotujemy do miękkości składników.

Doprawiamy solą, czarnym pieprzem i pieprzem młotkowanym z kolendrą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
drmaciej 19.05.2014 17:41
lubię takie połączenia
everay 19.05.2014 11:17
uwielbiam takie dania
2milutka 19.05.2014 07:46
pięknie podana!
Ola1984 19.05.2014 07:46
Bardzo fajne danie. Idealne na chłodniejsze dni.
ada.la 18.05.2014 22:09
ciekawe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat