Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wolno duszona wołowina z warzywami

3.0
(20)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 35 dag gulaszowa
różyczki brokuła 30 dag
kasza gryczana 0,5 szklanka
ziemniaki 2 sztuka
marchew 1 sztuka
pomidory krojone z puszki 2 sztuka
wywar warzywny 0,5 litr
olej rzepakowy
ziele angielskie 3 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
sok z limetki 3 łyżka
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wolno duszona wołowina z warzywami

Wołowinę kroimy w niedużą kostkę. Marynujemy w 2-3 łyżkach oleju rzepakowego i soku z limonki, doprawiamy odrobiną pieprzu młotkowanego. Odstawiamy na godzinę.

Ziemniaki obieramy kroimy w niedużą kostkę. Obraną marchew przecinamy wzdłuż na ćwiartki, a następnie siekamy w talarki.

Podsmażoną wołowinę wrzucamy do wolnowaru z ziemniakami i marchewką. Dodajemy pomidory z puszki, ziele angielskie i liść laurowy. Ustawiamy wolnowar na "2" i gotujemy przez 30 minut.

Po tym czasie dodajemy opłukaną kaszę gryczaną, różyczki brokułów i wywar warzywny. Gotujemy do miękkości składników.

Doprawiamy solą, czarnym pieprzem i pieprzem młotkowanym z kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

drmaciej 19.05.2014 17:41
lubię takie połączenia
everay 19.05.2014 11:17
uwielbiam takie dania
2milutka 19.05.2014 07:46
pięknie podana!
Ola1984 19.05.2014 07:46
Bardzo fajne danie. Idealne na chłodniejsze dni.
ada.la 18.05.2014 22:09
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak