Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wolno duszona rozmarynowa karkówka z pieczarkami, papryką i cebulą

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

karkówka 4 plastry
papryka czerwona 1 duża
pieczarki 10 dużych
cebula 1 średnia
grzyby suszone 2-3 sztuki
Rozmaryn suszony Prymat 0,5 łyżeczki
bulion 1 szklanka
smalec 1 łyżka
czosnek 1-2 ząbki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wolno duszona rozmarynowa karkówka z pieczarkami, papryką i cebulą

Przyrządzam to danie w wolnowarze, mięso dusi się długo, w niskiej temperaturze, dzięki czemu ma niepowtarzalny smak.Ponieważ nie jest to sprzęt popularny u nas dostosowałam przepis do rondla z grubym dnem.

Mięso lekko rozbijamy, nacieramy pieprzem, majerankiem i rozmarynem. Obsmażamy na smalcu na rumiano. Przekładamy do rondla z grubym dnem. Na patelnię wrzucamy pokrojone pieczarki, paprykę i cebulę, chwilę smażymy na ostrym ogniu, wlewamy bulion, mieszamy i przekładamy do rondla. Dodajemy posiekany czosnek. Przykrywamy i dusimy na maleńkim ogniu przez około 3 godziny.

Jeśli macie wolnowar - najpierw godzina na pełnej mocy, potem do miękkości na ustawieniu niska temperatura.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 12.08.2013 21:38
aż czuje zapach :))
Monika10 11.08.2013 20:48
pyszności :)
Sylwia26 11.08.2013 19:41
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak