Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
karkówka
4 plastry -
papryka czerwona
1 duża -
pieczarki
10 dużych -
cebula
1 średnia -
grzyby suszone
2-3 sztuki -
Rozmaryn suszony Prymat
0,5 łyżeczki -
bulion
1 szklanka -
smalec
1 łyżka -
czosnek
1-2 ząbki -
sól
-
pieprz
Sposób przygotowania
Mięso lekko rozbijamy, nacieramy pieprzem, majerankiem i rozmarynem. Obsmażamy na smalcu na rumiano. Przekładamy do rondla z grubym dnem. Na patelnię wrzucamy pokrojone pieczarki, paprykę i cebulę, chwilę smażymy na ostrym ogniu, wlewamy bulion, mieszamy i przekładamy do rondla. Dodajemy posiekany czosnek. Przykrywamy i dusimy na maleńkim ogniu przez około 3 godziny.
Jeśli macie wolnowar - najpierw godzina na pełnej mocy, potem do miękkości na ustawieniu niska temperatura.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się